Cielke Sijben

Als je me twee jaar geleden had verteld dat ik iedere avond voor 22.00 uur in bed zou liggen en voor 06.00 uur zou opstaan had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Ik was druk aan het werk met een avondprogramma bij de radio en lag vaak pas om 00.30 in mijn bed. Toen aan mijn radio-loopbaan een einde kwam, was ik al samen met Marleen bezig met het opzetten van De Ayurveda Podcast en vanaf dat moment is alles in mijn leven veranderd. Toch was er jaren geleden een klein korianderzaadje geplant.

Als het er eenmaal in zit..

In 2016 had ik een soort tussenjaar. Ik had net 4 jaar voor de ochtendshow van radio 3 fm gewerkt (dat is pas écht vroeg opstaan) en besloten daarmee te stoppen. Ik voelde dat ik iets met mijn lijf wilde doen. Ik besloot een Hatha Yoga opleiding te volgen in Rishikesh (India) en ik verbleef daar een maand in een Ashram. Iedere avond een boek lezen en op tijd naar bed en iedere ochtend werd ik om 05.00 uur gewekt door een gong.
 
We aten van het seizoen, drie keer per dag op hetzelfde tijdstip en mijn dag bestond uit yoga, studeren en wandelen. Tijdens mijn verblijf leerde ik de eerste beginselen van Ayurveda. Over het belang van Dinacharya (het ochtendritueel) en ervaarde ik de kracht van Pranayama (ademhalingsoefeningen). Ik had me nog nooit zo goed gevoeld als na die maand! Eenmaal thuis in Nederland werd ik weer meegesleurd in de waan van de dag. Ik ging hard weer aan de slag voor de radio en media werd mijn leven. Yoga verdween naar de achtergrond en al die fijne ochtendroutines maakten plaats voor het checken van de kranten en het nieuws. 
 
Toen mijn werk bij de radio onverwacht stopte, voelde ik aan alles dat ik behoefte had een nieuw pad in te slaan. Toen Marleen Dijkhoff (De Ayurveda Coach) op kraamvisite kwam, ging het niet over de baby, maar ontdekten we beiden onze gezamenlijke interesse in Ayurveda. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en ik besloot om het weer op te pakken. Vele Ayurvedische (kook)cursussen later, besloot ik om mijn diploma te halen en heb ik met ontzettend veel plezier in december 2022 de opleiding tot Ayurvedisch therapeut bij Ayurdaay Nilayam in Hengelo afgerond.
 
Jarenlang had ik last van een opgeblazen buik en veel onrust in mijn hoofd en lijf. Ik heb zelf mogen ervaren hoe veranderingen in je leefstijl en voeding je kunnen helpen met een rustige buik, meer energie en veel beter slapen. Zorgen voor mezelf en daarna voor de ander.  Dat zie ik ook bij alle vrouwen in mijn praktijk. We rennen ons voorbij, zijn vooral veel bezig voor anderen, maar ten koste van onszelf. Ik wil jou laten voelen hoe het is om gedragen te worden en je energie en zachte kracht geven. Ik wil je leren hoe je kunt vertragen vertragen en luisteren naar wat je lichaam je verteld. Als Ayurveda er eenmaal in zit, dan gaat het er nooit meer uit.

De gevolgde studies

200 uur Hatha Yoga Training

Ashtak Yoga India
2016

Cursus Ayurveda in je dagelijks leven

Divine Ayurveda
2021

Cursus Ayurveda & de vrouw

Divine Ayurveda
2021

Cursus Vedisch Koken

Rada’s Kookstudio
2021

Cursus Ayurveda in Theorie & praktijk

Rada’s Kookstudio
2022

Opleiding Tot Ayurveda Therapeut 300 uur

Ayurdaay Nilayam
2022

Cursus Ayurveda Garbha Sanskara 40 uur

Dr Amruta Athale
2022/2023